Aankoop info

Het werk op deze site is beschikbaar in diverse soorten prints waarvan de exclusiviteit verschilt maar die allen een duurzame en hoge kwaliteit bieden. Het betreft: Quality-, Original- of Gallery prints.
Kort gezegd biedt de Quality Print daarbij een bijzonder mooie print en kunstwerk voor een heel vriendelijke prijs. Een Quality Print is er al voor slechts € 125,- Een Quality Print heeft verder het voordeel dat wij hem vrijblijvend als zichtzending kunnen toesturen. De ontvanger betaalt dan alleen als hij/zij de print wil houden.

Een ander uiterste is de Gallery Print, ze zijn het meest exclusief en mede daarom slechts zelden beschikbaar. Over het algemeen hebben ze een groter formaat en liggen in een andere categorie. Daar tussen in ligt de Original Print. Deze print combineert een aantrekkelijke prijs, ambachtelijke kwaliteit, een gelimiteerde oplage en exclusiviteit. De prijs van een Original Print varieert per werk en ligt momenteel tussen de ca. € 250,- en € 1450,- Ongeacht het type print, zijn ze allemaal van uitstekende kwaliteit, het gaat er alleen om waaraan u zelf belang hecht. Een linkje naar Bestel info vindt u onderaan deze pagina, maar laten we eerst wat meer vertellen over de drie type prints zelf.
___________________________________________________________________ReturnToTop.

Bijzonderheden Quality Print
Digitaal gesigneerde* aantrekkelijk geprijsde print die visueel niet onder doet voor de meer exclusieve oplage. Deze prints kunnen door de kunstenaar zelf of onder zijn supervisie door derden zijn gedrukt. Om ze geschikter te maken voor verzending zijn ze gedrukt op een kwalitatief goed (en duurzaam) 260 grams papier dat zelfs mechanisch nog iets sterker is dan bij de duurdere meer exclusieve oplage. Daardoor zijn Quality Prints beter bestand tegen aanraking en beschadiging. Door de gekozen (luster) parelglans papiersoort zijn de Quality Prints ook bijzonder sprankelend en geschikt om te worden ingelijst.
Om ze voor een aantrekkelijke prijs te kunnen aanbieden zijn afmetingen van Quality Prints gestandaardiseerd binnen een bepaalde bladmaat. Omdat het geen reproducties betreft, maar een inkjetafdruk rechtstreeks vanuit het originele digitale bestand krijgt u de best mogelijke kwaliteit voor een bijzonder aantrekkelijke prijs.
Een Quality Print heeft u al vanaf € 125,- . De papiermaat van Quality Prints is ca 42 x 60 cm. De afbeeldingsmaat verschilt per werk maar er is meestal wel een mooie witmarge om het werk gelaten. Dit heeft bovendien het voordeel dat het kunstwerk gemakkelijk passend te maken is voor een standaard verkrijgbare lijst en er geen kostbare maatwerklijst nodig is. Over het algemeen is het het mooiste grafische kunst in te lijsten met een passe-partout (het werk oogt dan ook nog aanmerkelijk groter). Ook voor het behoud van het werk is het gunstiger.
De oplage van Quality Prints is beperkt door de belangstelling die er voor is en het aflopen (niet langer beschikbaar zijn) van de specifiek gebruikte inkjetprinter, specifiek papier, inkt e.d. Ook zal de kunstenaar zijn belangstelling vaak verleggen naar voor hem nieuwe uitdagingen, zodat ook om die reden de oplage is gelimiteerd.

 
*Digitale signering in combinatie met de vanuit het oorspronkelijke bestand afgedrukte inkjetprint is vrijwel niet te vervalsen. Reproductie of namaak is natuurlijk nooit uitgesloten maar er zal dan gewoonlijk makkelijk aantoonbaar zijn dat het geen origineel kunstwerk is en niet afkomstig is van de maker zelf.

___________________________________________________________________ReturnToTop.

Bijzonderheden Original Print
Original Prints worden altijd door de kunstenaar zelf afgedrukt, ze zijn door hem digitaal gesigneerd. Op de afdruk staat tevens een vermelding waaruit blijkt dat het een Original Print betreft alsmede een jaartal. De oplage is beperkt tot ongeveer 125 stuks. Kwalitatief zijn deze afdrukken optimaal. Op dit moment worden deze prints gedrukt op papiersoorten met een barietcoating. Dit papier doet qua uiterlijk denken aan een luchtgedroogde barietprint uit de analoge doka van weleer. Het is 320/330 grams en heeft een mooie zacht glanzend oppervlak met een fijne structuur. Sommige werken worden alleen afgedrukt op meer traditionele (matte) papiersoort. Met name als daarop het werk beter tot zijn recht komt.
Original Prints bieden het beste wat de kunstenaar op dit moment kan maken, ze zijn vaak iets ingetogener qua kleurweergave dan een Quality Print. Mede door een ander papier ogen ze ook ambachtelijker. Het betreft overigens subtiele verschillen.
Om de prijs aantrekkelijk te houden zijn de afmetingen enigszins gestandaardiseerd. U heeft daarom al een exclusieve "Original" vanaf ca. € 200,- Original Prints kunnen het beste middels een passe-partout en achter glas worden ingelijst. Zo gaan ze een mensenleven of langer mee.

Omdat de Original Print gewoonlijk in opdracht wordt afgedrukt kunt u vaak aangeven of het werk binnen het papierformaat qua afmetingen moet worden gemaximaliseerd of “presentabel” (met ruime witmarges) moet worden afgedrukt. Indien uw voorkeur uitgaat naar "maximaal" dient de print zorgvuldiger te worden ingelijst. Om hem presentabel te maken is dan een op maat gemaakt passe-partout sterk aanbevolen. U kunt hiervoor bij elke lijstenmaker terecht. Het voordeel van een maximale afdruk is vanzelfsprekend dat u een groter werk heeft. Het nadeel is uiteraard dat hij daadwerkelijk minder presentabel is zonder passe-partout, en het werk na inlijsten ook meer ruimte inneemt .

Voor sommige werken is het niet goed mogelijk voor het een of het ander te kiezen. Dat komt omdat sommige werken niet goed overkomen als ze te groot of juist te klein worden afgebeeld. U kunt derhalve uw voorkeur uitspreken, de kunstenaar zal daar proberen rekening mee te houden, maar heeft de vrijheid er van af te wijken als het een minder goed resultaat oplevert. Indien u niets opgeeft zal hij de afdruk maken volgens zijn eigen voorkeur op dat moment (voor het meeste werk is dat een presentabele print). De papiermaat is gelijk aan die van de Quality Print (A2).

___________________________________________________________________ReturnToTop.

Bijzonderheden Gallery Print
Individueel door de kunstenaar vervaardigde afdruk. Galerie Prints kunnen qua afmetingen gelijk, groter of soms kleiner zijn dan de hierboven genoemde prints. De signering, papiersoorten e.d. is wisselend. De oplage is zeer beperkt (soms slechts een exemplaar). Zoals de naam al aangeeft zijn Galerie Prints uitsluitend verkrijgbaar via onafhankelijke galeries en worden slechts sporadisch aangeboden. Galerie Prints hebben soms een iets minder verfijnde afdruktechniek. Ze komen echter overeen met de eerste conceptuele opzet, uitwerking en formaat van de print. Het daarbij ontstane digitale bronbestand wordt gebruikt voor de Quality- en Original Print. Omdat voor die laatste prints de combinatie van papier, inkt en specifieke inkjet printer verdergaand wordt afgestemd is de kwaliteit van die prints meestal nog iets beter, al zijn de verschillen gering.
Prijzen van galerieprints zijn afhankelijke van het formaat, het aantal beschikbare exemplaren, de wijze van inlijsten, de printkwaliteit, en uiteraard gewildheid van een bepaald werk. De Galerieprijzen voor dit werk liggen momenteel, en grofweg, tussen de twee- en tienduizend euro. Overigens gaan de kunstenaars niet over de galerieprijzen en bemoeien zich daar ook niet mee. Voor advies en precieze prijsinformatie inzake de Galerie Prints kunt u het beste terecht bij de galerie zelf. Zij zullen u graag van dienst zijn en verlenen over het algemeen een prima service.

___________________________________________________________________ReturnToTop.

Beschikbaarheid, bestel- en aanvraag informatie.
Let er a.u.b. op dat de beschikbaarheid en bestelcondities per type print verschillend zijn.

Klik op bovenstaande link om betreffende info-pagina te openen.

 

_____________________________________________________________________

 

Nog vragen?
Voor meer of andere informatie kunt u mailen. Uw mail is altijd welkom en we zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook indien u "zomaar" wilt mailen, iets aardigs te melden hebt, of op- en aanmerking over deze site wilt maken, is uw mail welkom.
E-mailadressen kunt u vinden op de home-pagina. Indien u ons als groep wilt mailen kunt u onderstaande mailadres gebruiken, het komt dan altijd aan.

MailToAll

ReturnToTop.

 

 

 

 

 

Home Galerie Techniek Aankoop info Links