Techniek
De kunstenaars op deze site maken "grafische kunst" (het betreft afdrukken/prints/prenten). Bij grafische kunst is een prent of print het door de kunstenaar beoogde eindresultaat. Er is dan geen andere "master" of origineel waarvan het is afgeleid. Ter verduidelijking: reproducties van bijvoorbeeld schilderijen vallen daarom niet onder grafische kunst. Grafische kunst wordt in tegenstelling tot een reproductie als origineel kunstwerk beschouwd.
Voorbeelden van grafische kunstwerken zijn etsen, gravures, zeefdrukken, litho's, inkjetprints (giclée-druk) alsook alle andere druktechnieken die u kunt bedenken voor zover daar door een kunstenaar oorspronkelijk werk mee is vervaardigd, en het uiteraard niet om bijvoorbeeld reproducties of handelsdrukwerk gaat.

Het werk op deze site is qua techniek gemixt en komt voort uit grafische techniek, fotografie, tekenwerk, en nog een handvol andere dingen. De oorspronkelijk gehanteerde technieken zijn vaak vervangen door een digitaal equivalent. Die digitale equivalent maakt meer mogelijk dan met die oorspronkelijke technieken en biedt flexibele afdruk opties.
Er is eigenlijk geen reden om van die extra printflexibiliteit geen gebruik te maken, en daarmee belangstellenden meer keuze te bieden. Sinds kort zijn er daarom meerdere type prints van een bepaald kunstwerk beschikbaar.
Hieronder zijn die prints even aangestipt.

_________________________________________________________________ReturnToTop.

- Quality Prints
Voordelige maar uitstekende kwaliteit print die bovendien geheel vrijblijvend en zonder
vooruitbetaling kan worden toegezonden. (Zie voor alle voorwaarden onder Aankoop-info.)
- Original Prints
Aantrekkelijk geprijsde en altijd door de kunstenaar zelf gemaakt afdruk in een gelimiteerde oplage. Meer bijzonderheden vindt u op de Aankoop-info pagina.
- Gallery Prints
Gallery prints komen overeen met de eerste conceptuele uitwerking van een bepaald grafisch kunstwerk. Ze zijn slechts incidenteel via galeries beschikbaar.

_________________________________________________________________ReturnToTop.


Alle prints worden vervaardigd met behulp van fade resistente (lichtechte) pigment inkt en afgedrukt op de betere papiersoorten van gerenommeerde merken en fabrikanten. De kunstenaars maken daarbij gebruik van recente en professionele breedformaat inkjet printers die de hoogst beschikbare kwaliteit bieden.

_____________________________________________________________________
Home Galerie Techniek Aankoop info Links