Dick Pieter - Kunstportretwedstrijd -  
 
 

 

De wedstrijd.
In verband met de lancering van mijn site dacht ik mede met het oog op een beetje promotie dat het aardig zou zijn een actie te organiseren waarmee je een kunstportret kon winnen. Het was de bedoeling een foto te zenden en eventueel wat suggesties te doen voor de verbetering van mijn site.

Ik had hier dus nooit aan moeten beginnen! Dat komt omdat ik er helemaal niet aan gedacht had dat het kenmerk van een wedstrijd is dat er maar een winnaar is. Eigenlijk kan ik daar niet tegen. Ik vind dat iedereen moet winnen! Maar helaas kan dat niet bedacht ik me te laat. Halverwege de inzendperiode heb ik daarom maar snel die advertenties van mij weggehaald. Bang als ik was tegen nog meer mensen te moeten zeggen dat ze helaas niet hadden gewonnen. Ik hoop hiermee enkele mensen voor een trauma te hebben behoed, maar heb het natuurlijk ook mijzelf niet nog moeilijker willen maken….


De jurering... Ook al iets waar ik niet aan gedacht had. Ik vind namelijk iedereen die mee heeft gedaan een hoofdprijs waard. Soms door hun schrijven, soms door de toegezonden foto’s en andere keren weer door de combinatie van beiden. Heb hier een hele poos mee lopen tobben, maar kwam er echt niet uit. Ten einde raad, en vol wroeging, heb ik er maar blind om gedobbeld. De winnaar is dus door het lot bepaald. Gewoon toeval, ik kon niks beters bedenken. De uiteindelijke winnares is Frea geworden. Net als jullie allemaal verdiende zij het om te winnen. Het zijn slechts de dobbelstenen die besliste. Ik was mijn handen laf in onschuld. Het leven is oneerlijk. Ik ben blij voor haar en voel me tegelijk depri voor de anderen… Daarom en voor wat het waard is, en ook om te laten zien waarom ik niet kon beslissen... dat jullie eigenlijk allemaal moesten winnen: .......

ilse. Je zond me heel leuke foto’s en een aardige tip. Ook mail waaruit bleek dat je ook echt heel graag wilde winnen en dat ik er van mocht maken wat ik wilde (als het maar gaaf was :-))) vond ik leuk om te horen. Voor dat alles had ik juist voor jou graag iets gemaakt. Die waardeloze dobbelstenen ook!

Melissa. Ook jij zond me leuke foto’s en mail. Vooral die foto van je dochter sprak mij bijzonder aan. Ik was er graag aan begonnen en het spijt mij veel dat je niet hebt gewonnen. Eigenlijk is het onterecht!

Tammy. Eerlijke verbazing en gewoon zonder venijn zeggen wat je vindt is soms ietsje gewaagd, maar had je uiteindelijke moeten doen winnen. Ook leuke foto’s trouwens.

Marloes. Wie zou zo’n beetje guitig koppetje als die van jou niet willen doen? Het was logisch geweest als jij had gewonnen! Het is een troost dat je zelf kunt schilderen.

Nancy. Een grappig zelfbewust “lefgozertje” onder de vrouwen, daar kan ik me wel mee vermaken, en ook leuke foto’s van jullie tweeën. Ik had jullie zeker willen laten winnen.

Monique. Niet alleen leuke foto’s met twee wel heel leuke snoeten, maar ook nog eens een idee waar ik misschien nog wat mee kan doen. Je zou natuurlijk een terechte winnares zijn geweest!

Sandra (& Hans). Ik kreeg van jou/jullie een soort van aarzelende reactie, maar bovendien zond je een foto met een kleine schoonheid zo mooi dat het mij deed rillen. Jij/jullie hadden natuurlijk moeten winnen!

Karlien. Je stuurde niet alleen aardig commentaar, maar ook nog eens leuke foto’s waarvan een als prinses. Prinsessen horen eigenlijk als in sprookjes altijd te winnen. Het troost mij, dat weet ik zeker, nog vele prinsen zullen jou aanbidden!

San. Eerst ontving ik de foto’s van heel je gezin. Pas aarzelend nadat ik het vroeg, een foto van jezelf. Je ‘eerst denken aan anderen’ maakt je natuurlijk tot een aardige dame. Wat mij betreft had jij dus moeten winnen!

Medusha. Hou je me voor de gek of weet je het echt zelf niet? Volgens mij ben je in meerdere opzichten een professional. Wat beters of meer kan ik van jou zeggen?

Anna. Wie op mij in een zinnetje weet over te komen als een intelligente en humorvolle meid moet van goede huize komen. Het was de hoofdprijs waard!

Familie Bijman. De moeite gestoken in het zenden van al die leuke foto’s deed mij goed. Ook het commentaar “ga zo door” viel in goede aarde, en was dus zeker goed om te winnen!

Sandra. Leuke spontane mailtjes en bovendien de foto van jezelf toonde een mooie karakteristieke meid. Echt iets om wat moois voor aan de muur van te maken. Jij gaat trouwens, dat weet ik zeker, nog wel elders prijzen en vooral geluk vinden en winnen!

Linda. Je zond me een zorgvuldige gecomponeerd, ietsje gewiekst, schrijven. Vooral de er in gestoken moeite maakt dat jij eigenlijk had moeten winnen! (Ik had dan wel een andere foto, je weet zelf waarom ;-)) , gevraagd.)

Clary. Oprechte mailtjes met commentaar, en uiteindelijk een piepklein fotootje met een chique ogende leuke vrouw. Ik zag me al met jou op een zuid Franse boulevard flaneren. Daarom had ik je willen laten winnen.

Loes. Je zond me aardige mailtjes en een kleine foto met een knappe, ietsje stoere, dame. Vermoedelijk had ik je heel anders weergegeven. Een soort van uitdaging. Ik had je daarom graag laten winnen.

Overmacht.
Afijn, zo kan ik nog wel even door gaan, maar dan zou ik in herhalingen vervallen. De genoemde namen en commentaren staan symbool voor jullie allemaal! Logisch dat ik er niet uitkwam en het lot wel te hulp moest roepen. Het was overmacht.

Allemaal hartelijk bedankt. Ik vond het een eer dat jullie een portret van mij wilde winnen.

Dick Pieter.

 

 

 

WINNAAR van het onbezonnen doldwaze internationale Dick Pieter Kunstportretten festival 2005 is.............

 

Frea .

_______________________________________


Hieronder het portret dat ik voor haar heb gemaakt. Ik hoop dat zij hem mooi vindt. Voor alle andere deelnemers die ik het ook graag had gegund, het spijt me. Zie a.u.b. ook de tekst ter verantwoording.

 

 

Portret van Frea
Frea.

 
 
Home Galerie Techniek Aankoop info Links